Herään ja radio soittaa Moskovan valot. Niin tosiaan, nythän on ilta! Kaikki muuhan meiltä tässä ennen aamyhdeksää unhoittuu, paitsi tämä ilta se ei milloinkaan. Ymmärtäkäämme lähimmäistämme  musiikinvalinta-automaattia, joka lykkää mukavaa viihdemusiikkia sinne väleihin joita syntyy siitä, ettei kukaan jaksa paasata koko päivää suu vaahdossa :)

Jos nyt todella olisin halunnut kuulla musiikkia, en olisi varmaankaan avannut radiota noin summamutikassa. Moskovan radio tietysti puolustaa paikkaansa, koska se kuuluu suhteellisen häiriöttömästi kaikkialla. Tilaan heiltä DX-kortin, jahka täytän kuusikymmentä. Merkillistä miten voimakkaasti musiikki vaikuttaa mielialaan, joskus jopa voimakkaammin kuin kanssaihmisten enemmän tahi vähemmän ilkeät puheet ja ilmeet. Tai aamun lehti, jossa poliittiset eläimet kertovat muun muassa siitä miten asioiden pitäisi olla, ilmiselvästi kuitenkaan tietämättä paljoakaan siitä, miten asiat ovat.

Edellinen on tietysti ymmärrettävää siinä mielessä, että selvän ottaminen siitä miten asiat mahdollisesti ovat on huomattavasti vaikeampaa kuin sen kuvitteleminen miten asioiden pitäisi olla. Muistammehan Thomas Moren ja Utopian.

Toisaalta olisi myös ajateltavissa ja kuviteltavissa, miten asiat olisivat jos maamme parlamentissa olisi tulevaisuusvaliokunnan lisäksi todellisuusvaliokunta. Todellisuusvaliokuntaa tietysti tarvittaisiin, mutta on melko mahdotonta kuvitella millaisia tuloksiin tällainen valiokunta lopulta päätyisi mahdollisen todellisuuden suhteen. Edellisestä tietenkin "herää" kysymys, onko esimerkiksi politiikassa mitään todellista? 

Mutta älkäämme vaipuko toisaalla vaanivaan skeptisismiin!  Jos voidaan ajatella, että jokin väitelause on tietyin ehdoin niin sanottu tosi uskomus, on luultavaa, että poliitikomme ovat tietyin, tosin hämärien, mutta ehkä kuviteltavissa olevin ehdoin päätyneet siihen, että jotkut heidän näkemyksistään ovat enemmän tai vähemmän totta. Tietysti siellä kuilun toisella puolen vaanii suhteeton relativismi, jota täytyy jopa haaveilijan ajattelussaan pyrkiä kaikin ajateltavissa olevin keinoin välttämään. Politiikoista en ole ihan varma.

Niin :)

Nyt radiosta tulee muuten Villejä lupiineja...