Tuli tuosta open edelliseen postaukseeni liittyvästä kommentista mieleen, että niin tosiaan on; keskustalaisia on maassamme enemmän kuin vesissämme sinilevää. Keskustalaisuus selittää osaltaan myös vesien rehevöitymisen. Hajakuormitus maaseulla on hirvittävä ja kemirapellot tuottavat vuorittain epäterveelista viljaa, jota meidän pitäsi syödä henkemme pitimiksi. Aiemmin maaseutua ei voinut ostaa, mutta nykyään voi sentään ostaa eri puolilla maailmaa valmistettuja maataloustuotteita, ruokaa.

Keskustassa on nyt poliittisesti merkittäviä pelkoja. Kokoomus aikoo kuulemma paaluttaa keskustalaisten alkiolaiseen pyhättöön, ryöstää osan poliittisesta tontista, joka voitaisiin tietysti määritellä jos tiedettäisiin mikä se on, missä se sijaitsee ja kuinka laaja se on. Määrittely jää tekemättä ja puolueohjemat ovat pääsosin sekavia pumaskoja irtolauseita, joista voi olla todella vaiketa löytää edes sitä villakoiran ydintä. Edellinen koskee yhtä hyvin keskustaa, kuin kokoomusta ja sosialidemokraatteja, mutta erityisen paradoksaalinen on tietysti RKP omaksuma linja, joilla jokainen neljästä puoluejohtajasta sijaitsee - apua köyhille ja markkinat vapaiksi hyväosaisten hyödyntää.

On asioita ja on tosiasioita, mutta nämä asiat eivät noin yleisessä mielessä koske politiikaa. Joidenkin onneksi ja joiden tuhoksi.