Voi maailmaa! Melkein sattui silmiin joku uutisjuttu, jossa kerrottiin, että merkittävän poliittisen virheen??? vuoksi alkanut ns. 3G (mitä helvettiä se sitten ikinä tarkoittaakaan...) -kytkykauppa on alkanut kohtalaisesti. Suomalaiset haluavat näyttää, mutta eivät käyttää. Uutistoimittajalla lienee ollut hyvä päivä. Vai oliko se sittenkin : "suomalaiset haluavat näyttää, mutta eivät välttämättä käyttää".   Tuohonkin vaivaan on olemassa oiva lääke, GSM-verkon lakkauttaminen, jonka jälkeen jokaisen tietotekniikaviisaan Suomen kansalaisen on joko ostettava 3G-laite tai lopettettava se jatkuva (ja turha) kännykässä lässyttäminen.  O tempore, O more!

Hitto, latinankieltä en kyllä ole ajatellut tällä palstalla käyttää, mutta menkööt, kun meni kuitenkin väärin :)  Minullakin on laite taskussa kun kuljen ulkosalla. Kamera. Kuvaan paljon, mutta en kerro missä kuviani voi nähdä. Se ei kuulu tähän. Pyöräilin parikymmentä kilometriä iltasella sivuilleni liiemmin vilkuilematta ja huomasin vihdoin kesän siinä kymmenen asteen viimassa. Lehdet, vihreät tienpientareet ja siltojen yli viilettäessäni vapaana vellovan meren. Kävi vähän sydänalaan, kun siinä hengästyneenä muisteli kaikenlaista ollutta ja mennyttä ja ihmeteli miten tämä elämä nyt sitten on tälläiseksi mennyt. Lohduttavaa oli samalla ajatella, että perhe, tuo yhteiskunnan perusyksikkö josta minutkin tuossa kuusi vuotta sitten erotettiin kylmästi on vain noin puolella meistä. Toinen puoli on ulkopuolinen, perhe-elämästä ja muusta. Puolet, me ulkopuoliset, on siinä tulosvastuullisilla kokoomuslaisilla ajattelemista. Koti, uskonto ja isänmaa. Niin tosiaan, eihän siinä mitään perheestä puhutakaan, kunhan on jokaisella seinät ympärillä.

Perhe on historiallisessa katsannossa ohuehkoa uuskulttuuria, vähän niin kuin rakkausavioliitto. Ohuehko uuskulttuuriperhe, jonka postmodernin maailman aallot murentavat. Perhe-eroosio. Saattaisin ajatella erilaisia uudissanoja tälle ilmiölle, jos minulla olisi enemmän aikaa. Eläkäämme kuten voimme ja tahdomme, parhaan kykymme mukaan ja varokaamme virkavaltaa, myös tänään :)